View Us Like a : Magazine : Flipcard : Sidebar

Random Posts

Saturday, April 2, 2011

SOS - Βοηθείστε το Χαμόγελο του παιδιού

SOS - Βοηθείστε το Χαμόγελο του παιδιού, Χωρίς εσάς θα σβήσει........!!!!!

Ο Ανδρέας

 


Αυτά τα λόγια γράφτηκαν από το μικρό ιδρυτή του Συλλόγου μας, Ανδρέα Γιαννόπουλο, σε μία σελίδα του ημερολογίου του στις 9 Νοεμβρίου 1995, λίγο πριν φύγει από κοντά μας. Λίγα λόγια διαφορετικά από αυτά που συνήθως διαβάζουμε σε σελίδες παιδικών ημερολογίων, περιεκτικά, ουσιαστικά, βαθιά ανθρώπινα, έκφραση της ευαισθησίας και του μεγαλείου της ψυχής του.


Ο δεκάχρονος Ανδρέας ήταν  ένα ξανθό αγοράκι με μάτια γαλανά, συνεσταλμένο, με πολύ χιούμορ και πολλές ευαισθησίες για τον κόσμο γύρω του. Ένα παιδί που ποτέ δεν έχασε το θάρρος και την αισιοδοξία του, υποστήριζε με πάθος τις αρχές του και έπαιρνε πάντα το μέρος των αδυνάτων. Αγαπούσε τους φίλους του, το μπάσκετ και το χορό. Σήμερα πια, αν και δε βρίσκεται κοντά μας, η παρουσία του και πολλές φορές η βοήθειά του τις δύσκολες στιγμές,  είναι αισθητή. Τα μάτια του, το λαμπερό του πρόσωπο αλλά και το χαμόγελο, που μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν χαραγμένο στο πονεμένο του προσωπάκι, έχουν μείνει αναλλοίωτη εικόνα στα μάτια όλων μας. Ο ίδιος έγραφε στο ημερολόγιό του «... ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά : αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο ....». Το κουράγιο και η υπομονή που έδειξε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, το μεγαλείο της ψυχής του  και το φωτεινό του χαμόγελο μας ευαισθητοποίησαν  και μας ένωσαν σε μια κοινή προσπάθεια με σκοπό  να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα του, να  αγγίξουμε το όνειρό του.


«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», ο Σύλλογος που οραματίστηκε ο μικρός ιδρυτής μας Ανδρέας, δημιουργήθηκε, υπάρχει και προσπαθεί με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνατότητες που του παρέχονται να «ΔΙΝΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ» σε παιδιά που η ζωή τους το στέρησε, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο Σύλλογος λοιπόν του Ανδρέα, είναι πλέον Σύλλογος όλων μας, ο Σύλλογος των παιδιών.

Στόχος του  είναι η κατοχύρωση, προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών που μένουν στον ελλαδικό χώρο, ανεξάρτητα από υπηκοότητα.

Μπορούμε να  κρατήσουμε το όραμα του Ανδρέα ζωντανό και να  χαρίσουμε το χαμόγελο σ’ ένα παιδί. Ένα χαμόγελο κοστίζει πού λίγο, αξίζει όμως όσο ένας θησαυρός.

Αγκαλιάστε λοιπόν τη  «Μεγάλη Ιδέα»  του Μικρού Ανδρέα, γιατί πραγματικά  «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» είναι πηγή  ζωής … ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ

Εκείνο που θυμάμαι πιο πολύ
στα μάτια σου να λάμπει ένα φως
να ταξιδεύει σαν ανήλικος Θεός
στο πρόσωπό σου.
Εκείνο που φοβάμαι πιο πολύ
να μην ξεχάσεις την δική μας επαφή
τώρα που βρήκες σε μιαν άλλη διαδρομή
τον εαυτό σου.
Μα είσαι εδώ,
πάντα εδώ
απ’ όλα τα χαμόγελα εσύ
πιο φωτεινό
Oπου κι αν πάω
κάθε μέρα πιο πολύ
θα σ’ αγαπάω
και την ελπίδα που ξυπνάει στην καρδιά μου
σου χρωστάω
όπου κι αν πάω
για χάρη σου τον ήλιο μες στα μάτια
θα κοιτάω
ο ουρανός θα ‘χει για μας την ίδια θέα
και θα ‘ναι πάντα το χαμόγελό σου εκεί Αντρέα
Εκείνα που δεν πρόλαβες να πεις
τώρα κοιμούνται σε μια διάφανη σιωπή
στο μαξιλάρι σου κεντάω μια ευχή
να μη φοβάσαι
Εκείνα που δεν πρόλαβες να δεις
τώρα θα γίνουνε εικόνα μαγική
ένα τραγούδι που θα μοιάζει προσευχή
να με θυμάσαι.

Ένα τραγούδι που εμπνεύστηκε από τον μικρό Ανδρέα η Ναταλία Γερμανού και τραγούδησε ο αγαπημένος τραγουδιστής του Ανδρέα, Θάνος Καλλίρης.Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥΤα λόγια του ημερολογίου του είναι η πολύτιμη κληρονομιά που μας άφησε.
Η φωνή μιας παιδικής καρδιάς που μας άγγιξε βαθιά και μας κινητοποίησε Η  φωνή που μιλάει στις συνειδήσεις όλων μας και μας  δείχνει το δρόμο. Η αποστολή που μας ανέθεσε δύσκολη και ο αγώνας που καθημερινά δίνουμε άνισος. Πολλά τα προβλήματα των παιδιών. Πολλά παιδιά  έχουν ανάγκη ένα ζεστό σπιτικό, μια αγκαλιά, ένα «χαμόγελο». Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε να δώσουμε «χαμόγελο» σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και αγωνιούμε, αν θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, κάθε φορά που ένα παιδί   μας χρειάζεται.  Δεν έχουμε δικαίωμα και δεν πρέπει να λέμε «όχι» σε ένα παιδί που έχει την ανάγκη μας.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...